fbpx

11. Влюбвате се по-трудно от преди, защото осъзнавате че всеки човек носи както положителни, така и отрицателни черти. Не сте толкова заслепени колкото преди сте били.

12. Разбрали сте, че вие самия/самата сте труден човек за съжителство. Откривате своите странности и ги приемате, държите и другите да ви приемат такива, каквито сте.

13. Научили сте се да прощавате сами на себе си за грешки и глупави постъпки. Станали сте приятел със себе си.

14. Знаете, че част от порастването е неминуемо да се помирите с инатливото вътрешно дете, което носите вътре във вас през целия си живот. Позволявате на това дете да се проявява, но и го контролирате, когато се налага.

15. Не възлагате толкова големи надежди на грандиозните планове и да очаквате да сте щастливи през цялото време. Сега се радвате на и сте удовлетворени дори от малките неща в живота. Красиви цветя, звездно небе – оценявате ги и им се любувате искрено.

16. Не се интересувате от чуждото мнение и не се опитвате да се харесате на всеки на всяка цена. Това, което е важно да се харесвате и да сте окей със себе си.

17. Станали сте по-добри в това да получавате обратна връзка и коментари по ваш адрес. Вместо да смятате, че всеки иска да ви обиди или критикува, започвате да се вслушвате в това, което другите говорят.

18. Осъзнавате, че ежедневните ви проблеми са всъщност малки в повечето случаи и се замисляте за по-голямата картинка. Умеете да смените перспективата и да се разсеете от това, което ви мъчи.

19. Разбирате, че стари случки и минал опит са оформили възприятията ви за света по особен начин и това си личи по вашите реакции в дадени ситуации.

20. Когато започвате ново приятелство, осъзнавате че хората принципно не искат да знаят непременно вашите успехи и постижения, а по-скоро да разберат какво ви тревожи и разстройва, за да могат те да се почувстват по-малко самотни в личните си тревоги.