fbpx

В днешно време живеем предимно с мъжкия аспект на планирането и структурирането, приключването на задачи и постигане на все повече успехи. Но ако успеем да си вземем и от женския принцип ще можем да живеем по-балансирано.

Бихме били по-щастливи, защото бихме се вслушали повече в нашите нужди (и тези на другите). Когато познаваме своите нужди (и тези на другите), можем да подхранваме повече себе си и помежду си. Ако подхранваме повече себе си и другите, ще бъдем по-щастливи. Когато сме по-доволни, можем да допринесем за външния мир. Ако допринесем за мира, нашият свят ще бъде по-добър … И така, какво можете да направите, за да подсилите женската си енергия?

Женската енергия свързва.
Докато работата на мъжкия принцип е да разграничава, работата на женското е да се свързва. Наблюдавайте мислите си за себе си и за другите хора: Колко често мислите за разликите между себе си и другия? Тук започва раздялата – възприемете я и след това съзнателно я заменете с мисли, които ви свързват с другия; потърсете общото и практикувайте да оставите другия да бъде такъв, какъвто е. Божествената Майка обича всеки израз на своето творение, всяко едно от своите деца. Ако и вие полагате усилия, автоматично се свързвате с него, защото това е вашата енергия. Това е безусловната любов, за която копнее всяко сърце.

Женската енергия е възприемчива и пасивна.
Когато сме в активен режим „направи това, довърши онова“, енергията изтича от нас. Често обаче не позволяваме на енергията да тече обратно чрез „приемане“. Осъзнайте как в живота ви има дисбаланс между получаването и даването. Не става въпрос за това какво получавате или давате, а за възприемането на посоката, в която тече вашата енергия. Можете да практикувате получаване до всяка клетка, която се отваря и се подхранва от нея. Ако не сте добре нахранени, не можете сами да дадете много. Прекрасно качество на мъжкото е да променяш нещата (към по-добро), но за този конкретен момент се упражнявайте да бъдете повече в СЕГА и да се наслаждавате на „всичко, което е“. Наслаждавайте се на всяко движение възможно най-чувствено и също така приемайте неприятни неща такива, каквито са.

Женската енергия е отдаденост.
Предаването е (постоянно повтарящ се) акт на съзнателно отпускане на контрола и структурата (като мъжки характеристики) и предаване на несигурното или нежеланото – отпускане със знанието, че нищо не е постоянно, но всичко има своето значение. Ако достигнете това ниво, всяка съпротива „срещу това, което е“ се разтваря. Съпротивата е източникът на страданието и когато съпротивата се разтвори, вече няма никакво „разделение“ или разделяне, а възниква единство. Осъзнайте, че всичко, което се случва във вашия живот, има смисъл и практикувайте да предадете проблемите си на Вселената – не да се съпротивлявате, а да го приемете като урок за научаване. Тогава ще имате достатъчно енергия, за да разрешите проблема.

С любов,

Александрина 

❤️

Намерете ме в социалните мрежи:

Facebook: https://www.facebook.com/Personal.Coach.Vasileva

Youtube: https://www.youtube.com/user/alexwasilewa

Instagram: https://www.instagram.com/lifecoach.alex/