fbpx

Водата е живот, водата е сила. Във водната стихия можем да открием както бушуваща страст, неспирни течения, така и спокойствие и хармония. Водата е подвижна, тя е като жив организъм, който има нужда от действие, от активност.

Вълните не секват дори и в най-спокойното море, приливите и отливите нямат бутон за пауза, а теченията тихомълком контролират и задвижват всичко под повърхността. Реките пък неуморно текат, за да дарят природата с живителна сила и мощ!

А какво сме ние ли – поне 50% от телата ни са вода! Това означава, че горното описание напълно съответства и на нашите човешки способности. Човек може да е тих на повърхността, а вътре в него да се надига бурен океан, може да впрегне прилива си в нещо съзидателно. Може да използва цялата си творческа енергия и да проправи път към целта, както реката си проправя път и минава с лекота през препятствията като оставя водна диря.

Водата има и друго важно предназначение. Животът започва там преди поне 3,5 милиарда години. Сега сме тук на Земята, плувайки в същите океани и морета, както нашите едноклетъчни предци! Сега сме тук, усещайки вълните с тялото си, усещайки силата на солената вода вътре в себе си, докато изпитваме радостта от живота 🌊 .

Следващия път, когато сте на плажа, почувствайте естествената сурова сила, която идва с океана и морето. Аз лично винаги съм запленена в близост до морската вода – може би защото това е моята стихия според зодията ми. Усещането е за сила, но и спокойствие, за познато и непознато едновременно, за ново начало и за минало. ❤️

Каквото и да правите това лято, колкото и да сте заети, намерете време (поне веднъж!) да се свържете с водата, слушайте какви мистериозни истории има да ви сподели, слушайте шепотите, които идват от морските същества, които живеят там.

Чуйте какво ви нашепва и какво се случва във вашата душа. Тя ще знае, че е у дома.

С любов,

Александрина

Категории: Полезно